3. jul, 2018

Goed voornemen...

Afgelopen week heb ik heerlijk genoten van een paar dagen zon, zee, strand en heel veel winkelen op Ibiza. Een meer dan 50-jaar oude vriendschap met mijn ‘oudste vriendinnetje’ hebben we bezegeld met een paar dagen quality time en het was in één woord fantastisch. Uiteraard hebben we ook zalig gegeten en liet de Spaanse wijn mij heel goed smaken.

Ik denk dat ik goed zou kunnen aarden op een eiland. Ofwel in ieder geval in de zomer. Simpel leven trekt mij wel. Hoewel we in die paar dagen niet echt simpel hebben geleefd. We hebben niet voor niets bagage bij geboekt om alles weer mee terug naar huis te kunnen nemen. Maar liggend op een strandbedje met het geluid van de golven op de achtergrond fantaseerde ik er vrolijk op los hoe het zou zijn om iedere dag in een lange fladderende jurk langs het strand te lopen met een tableau in mijn handen en daarop mijn zelfgemaakte sieraden. Ik liet mij inspireren door verschillende meiden die iedere dag met manden vol kleding het strand opkwamen, kleed neerlegden, jurken uitstalden en de vloedlijn als catwalk gebruikten om hun waar te showen. Uiteraard kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht ik een paar ‘real Ibiza’ exemplaren om ook thuis het Bohemien gevoel te blijven ervaren. Dat de jurken waarschijnlijk Made in India zijn mocht de pret niet drukken en blij stopte ik mijn nieuwe aanwinsten in mijn weer veel te volle koffer.

Wat ik ook mee heb genomen naar huis, is het voornemen dat gebaseerd is op het zogenaamde ‘zuurstofmasker in het vliegtuig principe’. In de laatste Wendy beschreef Wendy in het voorwoord het leven op eilanden, het genieten maar dus ook eerdergenoemd principe. Wat erop neerkomt dat je op het moment dat in een vliegtuig de druk wegvalt, je eerst je eigen zuurstofmasker moet plaatsen voordat je voor anderen gaat zorgen.  En eigenlijk spreekt het mij wel aan. Het is eigenlijk net zo iets als je moet eerst leren van jezelf te houden voordat je je hart aan een ander geeft.  Of het mij gaat lukken? Geen idee, maar ik ga het zeker proberen. En over een maand zal ik bij mijzelf nagaan of het ook is gelukt. Ik hoop dat het mij beter zal afgaan dan de meeste van mijn goede voornemens op 1 januari…