12. nov, 2016

Orde scheppen in mijn kleine chaos...

Na wederom een roerige week en enkele slechte nachten realiseer ik me dat het anders moet. Mijn leven is een kleine chaos op dit moment. Deels heb ik die chaos zelf veroorzaakt. Deels komen er zaken op je pad waarom je niet vraagt. Maar ja, is dat het hele leven niet?

Soms denk ik, ik kan nog niet een week vooruit plannen. In ieder geval de laatste tijd lukt dat niet. Steeds als ik denk ‘we doen het zo’, dan komt er zowel letterlijk als figuurlijk een duivel uit een doosje. Gelukkig kan ik altijd op mijn trouwe omgeving terugvallen. Die wetenschap geeft rust. En verder heb ik me voorgenomen om dit weekend al mijn ‘rommel’ te ordenen. In laatjes te stoppen waar ze horen. Of zoals Mr Big altijd zei ‘parkeren op een parkeerplaats’. 

Ik begin met de ergste ‘rommel’ die stop ik in een hele grote vuilniszak. Figuurlijk dan… samen met de teleurstellingen, verwachtingen en oneerlijkheden die je zo op je weg tegenkomt. Dan hoop ik dat er een opgeruimde geest overblijft. Dan pak ik de koe bij de horens en ga ik regelen wat er geregeld moet worden. Dan maak ik af, wat afgemaakt moet worden. Ruim ik tijd in voor degenen die het echt waard zijn. En vooral maak ik tijd voor mezelf. Ga ik me weer bezighouden met wat ik echt belangrijk vind. Ik begin straks meteen… Boodschappen doen, mezelf trakteren op een mooi boeket bloemen, koken en vanmiddag met een kop thee en een lekker blad op de bank. O ja, en vooral goed nadenken wat en wie ik in welk laatje stop.

Een ding weet ik zeker na dit weekend heb ik een deel van de chaos opgeruimd!