23. apr, 2016

Moment van geluk...

Wat is geluk? Geluk is voor een ieder verschillend. Uiteraard heb je geluk als je gezond bent, een baan hebt en een dak boven je hoofd. In principe ben ik dus gelukkig. Maar toch laat ik mijn geluk vaak overschaduwen door kleine zorgen én door grote zorgen. Zorgen over zaken waar ik zelf geen invloed op heb en waarvan ik diep van binnen weet dan het zinloos is om me zorgen over te maken. 

In het leven van alledag ga ik vaak mee met ‘the flow’ en sta ik weinig stil bij wat ik echt leuk vind. Gisteren realiseerde ik dat mij weer. En toen ik midden tussen de lammetjes stond, durfde ik het ook hardop uit te spreken. ‘Ik zou veel gelukkiger zijn als ik buiten zou wonen. Paar schapen, kippen en een geitje, gewoon eenvoudig leven’.
Ik weet diep van binnen dat ik gelukkig zou zijn met zo’n  ‘klein leven’. Huisje in de buurt van het strand, stuk grond voor mijn ‘vee’, moestuintje en een theetuin waar mensen langskomen voor een caffe latte en zelfgemaakte taart. Verder zou ik dan creatieve freubel workshops geven of een bed & breakfast beginnen.
Ik weet ook dat het waarschijnlijk nooit zo ver zal komen. Simpelweg omdat ik er het lef niet voor heb. Mijn kleine zorgen én grote zorgen zullen ervoor zorgen dat mijn droom als een zeepbel uit elkaar spat. Wat is geluk, denk ik dan weer. Geluk zijn momenten, zei iemand mij ooit. En dat denk ik ook. Gisteren beleefde ik zo’n moment van geluk… en voor nu ben ik daar heel gelukkig mee!