21. nov, 2015

Eenmaal, andermaal...

Nog even en dan gaat mijn werkzame leventje weer beginnen. Mijn ‘things to do’ lijstje heb ik afgewerkt en in mijn agenda heb ik bij de laatste week van november met koeienletters RELAXEN geschreven. 

En zo besloot ik een dagje wellness in te plannen. Tijdens mijn zoektocht op internet zat ik al bijna een week in een natuurhuisje in Drenthe. Heerlijk buiten met een eigen sauna en jacuzzi/hot tub in de tuin. Helaas, boven mijn budget. Via een tip kwam ik op vakantieveilingen terecht. Ik kende deze site wel maar tot op heden had ik er nooit een blik op geworpen. Account aangemaakt en mijn zoekopdracht bracht me naar een combinatie van sauna en hammam. Kortom, wellness in optima forma!

Het principe van bieden had ik weldra onder de knie maar relaxed raak je er niet van. Het beginbod stond op € 1,- dat ik voorzichtig verhoogde naar € 2,- terwijl de looptijd van de veiling nog op 01:00:58 stond. De klok tikte en iemand anders verhoogde het bod naar € 3,-. Vervolgens gebeurde er een uur niets. Met mijn vinger bij de knop zat ik klaar want in de laatste minuut gebeurt het, kon ik me zo voorstellen. Wat ik me niet had gerealiseerd is, dat er waarschijnlijk nog 10 bieders met hun vinger bij de knop klaarzaten. In recordtempo vlogen de biedingen om mijn oren en voor je het weet zit je aan een helemaal niet meer zo voordelig bod vast. In mijn geval ging de aanbieding mijn neus voorbij want ik was overboden.

Echter niet getreurd, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al snel bleek, ik niet alleen. Bij de volgende veiling kwam ik namelijk weer dezelfde namen tegen en bijna ging ik in complottheorieën geloven. Een vooropgezet spel zou het zo maar kunnen zijn. Toch maakte er zich ook een goklustig gevoel van mij meester. Dat ook overwon. Ik moest en zou een voordelig bod scoren. En aldus geschiedde. Ik had de timer gezet, strategie bedacht, bedrag ingetoetst dat ik maximaal wilde besteden en ja hoor… Eenmaal, andermaal… verkocht! En ik trouwens ook… aan vakantieveilingen.nl wel te verstaan.