8. okt, 2015

Niet morgen maar vandaag!

Nog geen kwartier wakker en ik ben - terwijl ik mijn kopje thee drink - aan het plannen voor morgen… Morgen ga ik namelijk naar het stoffenspektakel met mijn vriendin. De raderen draaien en afwegingen worden gemaakt. Ga ik met de tram en metro of zal ik op de fiets gaan? Als ik met de fiets ga, hoe zal ik dan rijden? Misschien leuk om het pontje te nemen. Okay, als ik dan het pontje neem, hoe laat? En zo denk ik maar door.

Totdat er fijntjes naast me wordt opgemerkt ‘jij bent altijd met morgen bezig’. Geïrriteerd wuif ik die opmerking weg en kom met allerlei ‘ja, maarre’. Maar als ik eerlijk ben, zit er eigenlijk wel een kern van waarheid in. Soms kijk ik achterom en blijf ik even hangen in het verleden. Maar de meeste tijd ben ik bezig met de dag van morgen, overmorgen en de dagen daarna.

Ik zou ondertussen toch ook wel moeten weten dat dát helemaal geen zin heeft omdat dingen nu eenmaal lopen zoals ze lopen. De moraal van het verhaal is dus dat ik meer van deze dag moet genieten. Moeilijk vind ik dat…

De zon die schijnt en ik heb net ‘Koffietijd’ gekeken. Heb ik echt gekeken of stond de televisie alleen maar aan? Een monteur is momenteel bezig mijn vaatwasser te repareren. Hopelijk kan ik van die vaatwasser eindelijk echt eens gaan genieten. De ‘E’ in de display bleek niet End te betekenen maar Error. Vanmiddag spring ik op de fiets om boodschappen te doen en vanavond komt mijn vriendin eten. Dag is dus gevuld. Ik neem me voor om van al die kleine en grote dingen te genieten. En dat doe ik niet alleen vandaag maar ook morgen en overmorgen, volgende week en… Oh jee, nu trap ik bijna weer in mijn eigen valkuil!