23. aug, 2015

I got girl power!

De laatste tijd mis ik inspiratie om trouw mijn blogs te schrijven over hetgeen ik meemaak, me opvalt en of inspireert. Maak ik dan niets mee? Mijn gedachten gaan terug naar afgelopen week. Eigenlijk best een drukke en leuke week zo achteraf.

Allereerst bestond AnyWorld 1 jaar! Verder stonden bezoekjes van en aan vriendinnen op mijn programma, heb ik een dag in de relaxstoel bij een bevriende schoonheidspecialiste doorgebracht en een pedicurebehandeling ondergaan – kadootje van mijn moeder.  Bovendien genoten van een inspirerende  ‘werk’lunch op een zonnig terras en ben ik creatief bezig geweest met nieuwe schilder-/pimpprojecten. Tussendoor, tijdens de boodschappen, door een goeduitziende, donkergetinte man aangesproken die mij complimenteerde met mijn uiterlijk. Op verdere avances niet ingegaan maar het streelde wel mijn ego. Dus nee, niet saai maar toch niet genoeg inspiratie om mijn ervaringen te delen.

Naast mijn schrijfdip heb ik ook een beetje last van een sollicitatiedepressie. Dan zit het even tegen. Dan heeft het voor mijn gevoel lang genoeg geduurd. Dan mis ik contacten, dan mis ik gewoon een leuke baan!

De banen liggen al niet voor het oprapen en als er dan een baan voorbij komt dan word je door één of ander computersysteem afgewezen. Dat overkwam mij gisteren, zaterdag. Via een uitzendbureau had ik gereageerd op een functie. CV op orde gebracht en passende motivatie geschreven. Per omgaande mail ontving ik een vragenlijst voor sollicitatieronde 1. Hoera, ik was een ronde verder. Vijf vragen kreeg ik voorgeschoteld die slechts met ja of nee beantwoord konden worden. En ja hoor, gisteren ontving ik al een afwijzing. Ook in het weekend wordt er zeker gewerkt. Wat een ‘manpower’ dacht ik nog. Maar wat bleek, computers kennen geen weekend. Een geautomatiseerd systeem had bepaald dat mijn profiel onvoldoende aansloot. De vraag ‘ben je in het bezit van een HBO diploma’, had ik met nee beantwoord. Alle moeite voor niets. CV en motivatie worden kennelijk niet meer gelezen. Iedere HR manager had dan geweten dat mijn werkervaring en kennisniveau, HBO waardig is. Niet getreurd, I don’t need manpower. Ik heb gelukkig mijn eigen power om door te gaan met alle dingen waarmee ik bezig ben en die ik zeker blijf delen. Jullie lieve reacties en felicitaties hebben mij daarbij geholpen... ThanX!