6. mei, 2015

Geduld is een schone zaak...

Zo luidt het spreekwoord althans. Als je de verdere betekenis ervan uitzoekt dan vind je het volgende ‘wie rustig afwacht wordt beloond’. Er zijn van die spreekwoorden waarvan je denkt… wie heeft dat bedacht? Spreekwoorden zijn volkswijsheden. Kennis waarmee je je voordeel kunt doen.

Mijn probleem is dat ik niet zo goed ben in geduldig afwachten. Voor sommige dingen bijvoorbeeld knutselen heb ik zeker geduld. Met engelengeduld lukt het mij om kwastjes te maken, franjes te knippen en kraaltjes te rijgen. Maar als het om echt afwachten gaat, dan geef ik niet thuis. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Of de uitkomst nu goed of fout is, ik wil mijn kompas in de juiste richting kunnen zetten. Mijn geduld is de laatste maanden best op de proef gesteld. En wat heeft me dat opgeleverd?

Ik heb gewerkt aan mezelf, ik heb nagedacht wat ik wil, ik ben sterker geworden. .. Eigenlijk best positieve dingen. Maar ik ben ook boos geweest en soms nog wel eens een beetje.  Ik heb gehuild  en soms nog wel eens prikken de tranen achter mijn ogen over het onrecht dat mij is aangedaan. Ik heb vreselijk gedroomd en nog steeds word ik soms met schrik wakker na een nachtmerrie waar menig trillerschrijver jaloers op is. Okay ik weet dat het hoort bij dit zogenaamde rouwen.  Je geest maakt zich klaar voor een nieuwe stap.  Maar is die volgende stap klaar voor mij? Vast wel en dus bewaar ik nu vooral mijn geduld.  En wacht ik af. Komt tijd, komt raad toch?