20. mrt, 2015

AnyMoestuin...

Ondanks mijn interesse voor mooie producten op het culinaire vlak, heb ik nooit overwogen om zelf iets in de grond te steken. Verder dan een schooltuintje ben ik als stadsmeisje niet gekomen. Zelfs het tijdelijke bezit van een volkstuin kon daar geen verandering in brengen. Nee, er was een actie van de grootste kruidenier van Nederland voor nodig om een moestuin op mijn balkon aan te leggen.

Ook nu houd ik niet van half werk. Om inspiratie op te doen heb ik uren pinterest afgestruind op zoek naar ideeën. De meest fantastische oplossingen met potten vol prachtig bloeiende kruiden en groenten trokken aan mijn ogen voorbij. Het liefst zou ik een professionele kweekkast op mijn balkon plaatsen. Alleen laat mijn financiële situatie dat momenteel niet toe. Op zoek naar alternatieven dus. De fruitkistjes die tot nu toe dienst deden als nachtkastje heb ik creatief op mijn balkontafel gestapeld. Aardewerk potten zijn uit de kelder gehaald. Het kweekbakje dat als decoratie met zand en schelpen mijn balkon sierden, maak ik schoon. Zo creëer ik met weinig het gevoel van een ware stadsmoestuin. Aan de voorbereidingen zal het ook dit maal niet liggen... Maar nu begint het echte werk. Als me één ding tijdens mijn zoektocht 'hoe begin ik de makkelijke moestuin' wel duidelijk is geworden, is dat voordat je de heerlijkste verse producten kunt eten je een lange weg hebt te gaan. Een weg van vallen en opstaan en vooral ook een flinke dosis geduld. Je kunt niet zomaar alles de grond in steken. Alles op zijn tijd! Op mijn balkon prijken nu nog lege potten... Terwijl op mijn verwarming in de keuken achter het glas mijn nieuwe Action kweekbakjes staan met potten verse aarde en zaadjes voor radijsjes, tomaten en paprika. Trouw geef ik ze water en kijk de eerste, voorzichtige groene sprietjes per dag de grond uit.

De wereld van zaaien, dunnen, verspenen… kent binnenkort voor mij geen geheimen meer. En als mijn plantjes dan net zo snel groeien als mijn enthousiasme, dan is AnyMoestuin binnenkort een feit…