16. jan, 2015

Ode aan mijn vriendinnen...

Vriendinnen heb ik in alle soorten en maten! Letterlijk en figuurlijk. Van blond tot donker, van klein tot groot, van slank tot volslank en van jonger tot iets ouder. Niet alleen qua uiterlijk maar ook figuurlijk verschillen deze vriendinnen en vriendschappen onderling van elkaar.

Zo kan ik met één bijvoorbeeld uren shoppen. Winkel in, winkel uit. Om aan het einde van de dag terug te keren naar de eerste winkel. Voor die ene kunnen we niet laten liggen aankoop.

Met de ander deel ik mijn interesse voor creatief bezig zijn. En liggen we compleet  in een deuk als we enkel maar een glimp van Yari uit Gooische Vrouwen zien.

Met weer een ander kan ik onder het genot van een drankje gezellig kletsen over ditjes en datjes . Ondertussen snuffelen we in elkaars toilettas en wisselen we de laatste beautytips uit.

Dan heb ik natuurlijk ook nog de vriendin die als advocaat van de duivel dient.  Kritisch luistert naar mijn verhalen en waarnodig dient zij mij van repliek. Of ik wil of niet.

Voor een luisterend oor, wijze raad en een goed glas wijn, mag ik zelfs een goede vriendin van mijn moeder tot mijn kringetje rekenen.

Van deze speciale vriendschappen zijn ook verschillende varianten aanwezig. Een beetje van dit in combinatie met een beetje van dat. En zo prijs ik mij gelukkig met mijn trouwe vriendinnen. Vriendinnen voor het leven . Met wie ik – ieder op haar eigen typische manier – een interesse deel.  En vooral ook met wie ik heerlijk kan kletsen over dat andere wezen dat ons altijd weer bezighoudt maar ja, wel van Mars komt… Dat wezen dat we man noemen en die meestal niets begrijpt van al die interesses die ik met mijn vriendinnen deel. Dat rechtvaardigt meteen waarom je als vrouw gewoon niet zonder vriendinnen kunt…

Bedankt meiden en ik zeg 'proost op ons'!