8. jan, 2015

Alles met een reden...

Vaak wordt er gezegd dat gebeurtenissen niet op zichzelf staan. Maar dat ze gebeuren om een reden. Levenslessen als het ware om een beter en completer mens te worden. Eigenlijk wil ik best geloven dat het universum iets anders voor me in petto heeft. Alleen zou ik zo graag willen weten wanneer dat anders dan door het universum bekend wordt gemaakt. Dan weet ik hoe lang ik kan genieten van deze gedwongen sabbatical. Nu probeer ik krampachtig veel  ballen in de lucht te houden en moet ik veel van mezelf. Hoewel ik ook merk dat ik kleine stapjes in de goede richting maak.

Om te beginnen volg ik een dieet. Of beter ik eet gewoon regelmatig – ontbijt, lunch, avondeten, tussendoor een koekje of dropje – en probeer te bewegen. Doe oefeningen op mijn onlangs aangeschafte fitnessboard (Lidl) en lucht mezelf tijdens een fietstour door de stad. Gewoon op een doordeweekse dag. Ik geniet er zelfs van.

Op de terugweg haal ik boodschappen die in de aanbieding zijn. Want nee, ik moet nu echt op de kleintjes letten. Dus de grootste kruidenier van Nederland fiets ik keihard voorbij. Trouw pluis ik de huis-aan-huisfolders uit en koop meer voor minder. Op facebook blijken over dit onderwerp verschillende pagina's te bestaan. Zoals ‘meer doen met minder geld’ of ‘knus in huis Riviera Maison tot Action’. Op deze laatste delen veelal vrouwen tips om je huis te pimpen. En dan moet je weten, dat ik zo’n Riviera Maison type ben.  Menig keer heb ik me laten verleiden tot de aanschaf van een wijnglas met daarop de tekst ‘vin’. Riviera Maison staat symbool voor het kopen van een blij gevoel. Het gevoel dat jij een gipsy leven leidt op Ibiza of van een mondain leventje in Saint Tropez geniet.  De realiteit is dat ik 6 hoog in mijn flatje in Rotterdam woon en dat de regen keihard tegen de ramen klettert. Ondertussen gluur ik bij mijn digitale buren. Ofwel, ik geniet op facebook van prachtige – zelfgemaakte, voordelige accessoires. Accessoires die naast het gevoel van een luxe leven vooral creativiteit en originaliteit uitstralen. Ik raak geïnspireerd door de sfeer. Het brengt mij op ideeën en het maakt mij blij. En dan zijn we toch weer terug bij dat Riviera Maison gevoel. Maar wat eigenlijk veel belangrijker is, is het besef dat alles waarschijnlijk inderdaad niet zomaar gebeurt...