31. dec, 2014

Hoe maak je je leven simpeler...

Onlangs las ik op facebook iemand die schreef haar leven simpeler te hebben gemaakt… ‘Een echte aanrader’, voegde ze er nog aan toe. Deze zin zette mij aan het denken. Hoe maak je je leven simpeler? Mijn leven lijkt de laatste maanden van dit jaar alleen maar gecompliceerder geworden. Heeft het misschien te maken met je ontdoen van ballast? Daar droom ik vaak van. Alleen zoals Willem Elsschot al schreef 'tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren en ook weemoedigheid die niemand kan verklaren en die ‘s avonds komt wanneer men slapen gaat'. Een citaat om eveneens goed over na te denken.

We staan aan de vooravond van een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. De kerst heb ik inmiddels achter mij gelaten. Letterlijk heb ik mijn huis ‘new year proof’ gemaakt en figuurlijk laat ik ook de scherpe kantjes van het zogenaamde engelenhaar achter me. Die ballast ben ik dus al kwijt. Mijn zorgen maken langzaamaan plaats voor opluchting. Diep van binnen zijn er dingen die je namelijk eigenlijk helemaal niet wilt maar waar praktische bezwaren je hinderen om je dromen na te jagen. De werkelijkheid is dat ik me nu ondertussen blijer en lichter voel. Er is voor mij een beslissing genomen – en dat is niet mijn ding want ik houd zelf graag de touwtjes in handen. Maar ik voel dat dit me iets gaat brengen waar ik uiteindelijk veel gelukkiger van word. Dat iets ken ik nu nog niet. Ik droom erover en denk er vooral goed over na. Verschillende nieuwe kansen zijn al op mijn pad gekomen. Nieuwe mensen heb ik ontmoet.  Nieuwe dingen die ik anders nooit zou hebben meegemaakt. Misschien moet je leven eerst wel moeilijker worden en ben je alleen dan in staat om het simpeler te maken…

Ik ga eraan in ieder geval aan werken en wens jullie allemaal een gezond, voorspoedig maar vooral ook simpeler 2015 toe!