24. okt, 2014

Pluk de dag...

Deze week was een roerige week. Een week met een verdrietig randje dat ook. Maar ja, we hebben het niet zelf voor het zeggen. Mijn weekend begon met koorts. Ik dacht nog als het hier bij blijft, mag ik niet klagen. Helaas, toen begon maandag het hoesten en ondertussen is het bijna weer weekend en ik hoest  nog vrolijk door. Tussendoor een paar dagen gewerkt, dinsdag naar crematieplechtigheid geweest en uiteindelijk gisteren dan naar huis gestuurd om uit te hoesten.  

En ja, dan hebben we een punt. Thuiszitten is namelijk niet mijn ding. Okay, als je vrij bent dan is het anders. Kun je gaan en staan waar je wilt. Maar nu moet ik verplicht thuiszitten. Verplicht omdat ik ook niet anders kan. Ik voel me niet in vorm om mijn huis te poetsen of de was weg te strijken. Laat staan om naar buiten te gaan. Ik heb dus huisarrest. Televisie staat op de achtergrond aan, AriadneAtHome ligt op tafel net als de Kerstuitgave van LandIdee. Bladen waar ik normaalgesproken blij van word. Bladen waaruit ik ideeën opdoe om mijn huis op te leuken of waar ik lekkere recepten uithaal. Maar ik heb er eigenlijk nu de energie niet voor om de bladzijden één voor één door te lezen, foto’s te bekijken en alles in me op te nemen en er het mijne uit te halen.

Dan realiseer ik me dat ik deze week als een periode van bezinning moet zien.

‘Ik realiseer me dat er mensen zijn die altijd aan bed zijn gekluisterd.’

‘Ik realiseer me dat er mensen zijn die niet even naar buiten kunnen rennen.‘

‘Ik realiseer me dat ook ik opeens ernstig ziek kan worden – ik of één van mijn dierbaren.’

En terwijl ik me dat realiseer, dan kan ik maar tot één conclusie komen. Dit huisarrest stelt helemaal niets voor! Dus ik ga me er voor nu maar gewoon aan overgeven …  Ik ga me straks op de bank installeren, kopje thee erbij en wie weet heb ik dan vanmiddag vanzelf weer energie om een beetje door mijn magazines te bladeren…

Geen zorgen maken over van alles en niets. Nee, gewoon genieten van de dag. Deze verkoudheid waait vroeg of laat over en dat kan helaas niet iedereen zeggen.