11. okt, 2014

Any Walkin Closet...

Jaloersmakend vind ik het foto's van walkin closets in bijvoorbeeld woonbladen. Schoenen bij schoenen, tassen bij tassen, kleding op soort en kleur gerangschikt. Dan kan ik maar een ding denken: dat wil ik ook. Zeker toen ik deze week op zoek ging naar laarzen die ik ergens nog moest hebben. Vrij snel had ik de linker gevonden. Alleen de rechter dat was lastiger. Vervolgens heb ik na een kwartier zoeken die gelukkig ook gevonden. Nadat ik wel eerst alle schoenen en laarzen onderin mijn kasten eruit had gehaald. Op de stoel had gestaan om bovenin de kast in nog wat schoenendozen te kijken, de grote mand in de gang had leeggehaald net als de gangkast. En toen op het een na laatste plekje… ja hoor de rechter was ook terecht. Ik was  mezelf weer zo zat. Hier moet iets gebeuren.

Ik heb een zijkamer met een L-vormige kast tot aan het plafond. Als ik die kast goed ga ordenen gaat daar meer in dan nu het geval is. Het liefst zou ik nu a la minute beginnen en alles maar dan ook werkelijk alles - zoals mijn enorme verzameling laarzen, sandaaltjes, tassen en kleding -  op het bed gooien. Maar dat doe ik niet. Want dan weet ik het al dan raak ik compleet in de war en besluit ik ten einde raad alles weer terug te gooien omdat ik het niet overzie. En is de puinhoop helemaal compleet.

Nee, dit keer ga ik het anders doen. Ik ga me eerst oriënteren hoe ik binnen de mogelijkheden het maximale kan realiseren. Een zoektocht op internet en wat bladeren in het Ikea boek zal me daar zeker bij kunnen helpen. Dan ga ik kast voor kast, plank voor plank alles eruit halen. Gooi ik inderdaad de spullen op het bed. Maak drie stapels want dat heb ik gelezen bij de praktische tips ‘hoe ruim ik mijn kledingkast op’. Een stapel weg, een stapel bewaren en een stapel weet ik nog even niet. Dan maak ik mijn kastje lekker schoon en ga ik mijn eigen Any Walkin Closet creeren. Het eindresultaat zal anders zijn dan alle foto’s die ik op internet tegenkom maar zal er uiteindelijk zeker niet voor onder doen. En het allerbelangrijkste zal zijn dat ik weer weet wat ik heb en vooral waar ik het kan vinden!