5. okt, 2014

Kilo eraf, pond erbij...

Vier weken geleden ben ik vol enthousiasme begonnen. Keurig aan de points, oftewel de Weight Watchers. Iedere vrijdagochtend geef ik trouw het resultaat door aan mijn moeder. Drie weken achterelkaar is dit goed gegaan en was er 3,6 kg in totaal af. Ik helemaal blij… tot deze week. Een keer ga ik buiten mijn boekje met de opening van de Markthal. Een gebeurtenis die toch niet iedere week plaatsvindt en ja hoor… een kilo erbij! Okay, wat is een kilo? Gewoon opstaan, uithuilen, niet opgeven maar verder toch?

En dat ligt helaas bij mij tóch iets anders. Het afvallen is me namelijk weer volkomen aan het beheersen.  Iedere ochtend sta ik op de weegschaal. Hopend, biddend en bijna smekend dat er iets af is. Resultaat? Nog 6 ons erbij. Ik weet het echt even niet meer. Ik weet alleen dat ik me niet helemaal gek moet maken. Althans dat neem ik me braaf voor. Want ondertussen heb ik wel allerlei sites bezocht met thuisoefeningen, sportscholen enzovoort, enzovoort. Naast het tellen van de points is er kennelijk meer nodig...

Bewegen, bewegen, bewegen! Ik probeer iedere dag op de fiets naar mijn werk te gaan. En ja, dat is 50 minuten beweging op een dag. Maar ja, daar is mijn lichaam al op ingesteld dus dat heeft geen aantoonbaar effect. Nee, er moet iets anders gebeuren. En dat iets daar ben ik naar op zoek. Morgenavond gaan aquajoggen?  ’s Avonds een extra rondje fietsen en vandaag een rondje om de plas lopen?

Ik ben het spoor bijster. In mijn blinde paniek heb ik een afspraak met een vriendin afgezegd voor deze week. Om te voorkomen dat ik niet met al die verleidingen in aanraking kom. Wat ik aan de ene kant opbouw wordt anders op één avond weer teniet gedaan… Maar is dat de oplossing voor mijn probleem? Kennelijk gaat er  toch meer energie in dan dat ik verbrand. Waarschijnlijk werkt mijn leeftijd ook niet in mijn voordeel... Maar wat heb ik er allemaal aan? Ik blijf ervan overtuigd dat uiteindelijk het tellen van de punten, bewegen en vooral niet opgeven het beste recept is...

Straks om te beginnen dus naar buiten. Dat rondje gaan lopen… Genieten van de mooie kleuren in de natuur. En heel, heel misschien ben ik dan binnenkort ook zelf weer een beetje te genieten… Ik geef niet op!!!