1. okt, 2014

Schoon en rein moet mijn huisje zijn...

Eigenlijk is er niets ondankbaarder dan het huishouden. Het komt iedere week weer terug. Net als je denkt dat alles aan kant is en je de boel onder controle hebt, is het weer zo ver!

Boodschappen halen, wassen, strijken, het huis poetsen etc. Ik kan gewoon niet rustig gaan zitten voordat ik wekelijks mijn huishoudrituelen heb verricht. Het schoonmaakfeest begint al op donderdagavond; dan neem ik als een Mien Dobbelsteen de badkamer en het toilet onder handen. Ik hou van glimmend en lekker ruiken. Unilever en Procter & Gamble hebben aan mij een goeie. Is er iets nieuws op de markt en lijkt het te doen wat het zegt dat het doet, en vooral ruikt het lekker, dan ben ik verkocht. Sinds kort spuit ik er vrolijk op los met de flesjes van Method. Ik ken dit merk omdat wij op de zaak de PR voor dit merk verzorgen. En ik gebruik het, omdat het lekker ruikt. Eucalyptus, munt, clementine, lavendel… mijn badkamer verandert in een complete 'thuis-spa' met als resultaat dat ik mezelf zowel in de spiegel als in de tegels kan spiegelen. In het weekend is de rest van het huis aan de beurt. Vlijtig zet ik mijn meubels in de olie waardoor het weer als nieuw lijkt en vooral als nieuw ruikt. De vloeren maak ik tegenwoordig schoon met Mr Proper. Lange tijd was ik de grootste afneemster en ambassadrice van Ajax Marseille. Een allesreiniger die rook naar de geur van groene zeep. Het herinnerde mij aan de schoon geboende straatjes in België. Menig vriendin heb ik enthousiast gekregen voor deze geur. Helaas, het is sinds een jaar niet meer leverbaar en vervangen door een andere geur. Vele AH-filialen heb ik bezocht om te kijken of er nog een restpartij aanwezig was, maar nee. Ten einde raad heb ik de producent zelfs gebeld maar ook hier kreeg ik nul op het rekest. Vandaar dat ik nu met Mr Proper aan de gang ga. Het ruikt lekker dat valt niet te ontkennen. Je hebt weinig nodig, dat is een feit. Maar het kan in de verste verte niet tippen aan mijn Ajax Marseille.

Zodra ook de schone was is gestreken en de koelkast is gevuld, zet ik me moe maar voldaan op de bank en kijk ik tevreden en trots rond in mijn schone huisje. Terwijl ik geniet van mijn welverdiende kopje espresso voel ik me weer de koningin te rijk...