2. sep, 2014

Slapeloze nachten...

Van tijd tot tijd heb ik er last van. Het zijn van die periodes. Meestal zonder dat ik er een echte reden voor kan bedenken. Okay, als het druk is geweest op mijn werk dan gebeurt het wel eens. Of als ik te veel indrukken heb opgedaan die ik nog moet verwerken. Maar heel vaak weet ik niet hoe het komt. Sommigen zeggen 'joh, dat heb ik ook, hoort bij de overgang'. Dan denk ik 'tuurlijk geef die overgang maar weer de schuld'. Kijk dat het afvallen niet lukt, dat is een ander verhaal dat ligt aan de overgang. Toch? Maar als ik kort voor de wagen ben en de overgang de schuld krijgt dan wil ik daar niets van horen. En daar ga ik niet over nadenken ook want dan weet ik namelijk zeker dat ik niet kan slapen.

Meestal ga ik rond dezelfde tijd naar bed. Soms ben ik al eerder op de bank in slaap gevallen maar daar heb ik eigenlijk een hekel aan. Het lijkt net of die slaap niet meetelt. Liever start ik mijn nacht gewoon waar het hoort, in bed. Bijna altijd val ik meteen in slaap om rond een uur of half drie voor het eerst wakker te worden. En dan begint het… bed uit, slokje drinken, weer terug naar bed en dan al snel weten dat ik niet door kan slapen. Mijn gedachten gaan op wereldreis en mijn hersens draaien overuren. Geen gestructureerde gedachten. Of gedachten waar je de volgende dag nog iets aan zou kunnen hebben. Nee, mijn gedachten gaan van links naar rechts. Het lijkt wel een overspannen pingpongballetje dat zwaar over zijn toeren is. Linker zij, rechter zij, uit bed, slokje drinken, weer in bed, weer eruit. En dan krijg ik het tenslotte een beetje koud, zijn we wel een uur of twee verder en ga ik het maar weer proberen. Na deze break besluit ik tegenwoordig om achterstevoren in bed te gaan liggen. Dat wil zeggen met mijn hoofd aan het voeteind. Het gevoel van liggen op je rechter of linker zij krijgt hiermee een andere dimensie en meestal val ik daarna gek genoeg onmiddellijk in slaap.

De volgende morgen wanneer ik wakker word, ben ik compleet de weg kwijt. Heb geen idee waar ik lig en hoe ik lig. Maar ik voel me wel volkomen ontspannen en uitgerust. Nu zou je kunnen zeggen waarom ga je niet altijd andersom liggen? Want misschien bevindt zich wel een negatieve aardstraal onder het huis? Of misschien denk je ''zet je bed eens andersom'?' Het zou allemaal kunnen maar toch geloof ik daar niet in. Ik denk dat het gewoon tussen mijn oren zit. Alhoewel, ik zou natuurlijk ook als ik ga slapen kunnen wisselen met hoe ik in bed ga liggen. Dat is eigenlijk niet eens zo'n slecht idee. Of zal ik er eerst nog maar een nachtje over gaan slapen?